Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Domaći mramorni kolač za dušu

Domaći mramorni kolač za dušu

Domaći mramorni kolač za dušu
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Kolač treba da je prirpemljen sa mnogo ljubavi, tada je zaista za dušu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 6 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • ulje - 40 ml
  • brašno - 2 šolje
  • vanila
  • lešnici - 7 - 8 komada, isečeni na krupno
  • tečna čokolada - 50 g, crna
  • kakao - 1 kašika
  • soda za hleb - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa šećerom. Sipa se kiselo mleko, umućeno s prstohvatom sode za hleb, dodaje se ulje. Meša se dobro viljuškom.

Dodaje se vanila, lešnici isečeni na krupno i na kraju iz dva puta sipamo brašno s praškom za pecivo.

Ponovo se meša dobro i od smese se odvoji pola šolje u kojoj se promešaju kakao i tečna čokolada u glatku smesu.

U pravougaoni kalup za tortu sipamo polovinu bele smese, na nju kašikom se stave 4-5 krugova čokoladne. Nožem se pređe odozgo da se dobije mramorna šara.

Sledi opet bela smesa, a na nju - čokoladna i formiramo istu šaru.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 160 stepeni s ventilatorom oko 35-40 minuta, dok čačkalica kad se zabode u testo ne izađe suva.

Izvadi se i ohlađen se naseče.

Sjajan kolač za čašćenje i za praznike!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: