Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Domaći mramorni kolač za dušu

Domaći mramorni kolač za dušu

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5009k433
Domaći mramorni kolač za dušu
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 6
28/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Kolač treba da je prirpemljen sa mnogo ljubavi, tada je zaista za dušu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 6 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • ulje - 40 ml
  • brašno - 2 šolje
  • vanila
  • lešnici - 7 - 8 komada, isečeni na krupno
  • tečna čokolada - 50 g, crna
  • kakao - 1 kašika
  • soda za hleb - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa šećerom. Sipa se kiselo mleko, umućeno s prstohvatom sode za hleb, dodaje se ulje. Meša se dobro viljuškom.

Dodaje se vanila, lešnici isečeni na krupno i na kraju iz dva puta sipamo brašno s praškom za pecivo.

Ponovo se meša dobro i od smese se odvoji pola šolje u kojoj se promešaju kakao i tečna čokolada u glatku smesu.

U pravougaoni kalup za tortu sipamo polovinu bele smese, na nju kašikom se stave 4-5 krugova čokoladne. Nožem se pređe odozgo da se dobije mramorna šara.

Sledi opet bela smesa, a na nju - čokoladna i formiramo istu šaru.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 160 stepeni s ventilatorom oko 35-40 minuta, dok čačkalica kad se zabode u testo ne izađe suva.

Izvadi se i ohlađen se naseče.

Sjajan kolač za čašćenje i za praznike!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: