Način pripreme
Polovina kocke kvasca se zamesi sa 1 ravnom kašičicom soli, 2 kašike brašna i 100 ml tople vode. Kada se aktivira, dodaje se još 200 ml tople vode i 1 kašika ulja.
Dodaje se u 500 g brašna i zemesi se meko testo. Ostavi se na toplom da naraste sat vremena. Jedna kašika masti se rastopi i pomeša se sa 1 kašikom ulja. Posuda za pečenje se namaže uljem i od testa se formiraju loptice dok se ruke natapaju u rastopljenu masnoću.
Svaka loptica se razvuče prstima, u sredinu se stavi parčence sira i ponovo se formira loptica. Loptice se naređaju i blago se pritiskaju odozgo. Ostave se još 30 minuta da narastu.
Za to vreme se priprema krem, kojim se prelivaju lepinje - 2 pune kašike brašna, 80 g mekanog maslaca, 1 kašika masti (takođe mekana), 1 kašika vode, 1 jaje i pola kašičice soli.
Nakon što narastu za pola sata lepinje se prelivaju kremom i ostave da odstoje još 15 minuta. Peku se u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne budu gotove.