Način pripreme
Isecite meso na srednje, ali približno jednake po veličini parčiće i propržite na maslinovom ulju.
Oljuštite crni luk i zajedno s pečurkama isecite na polumesece.
Oljuštite dva paradajza i očistite paprike, isecite ih na manje parčiće.
Pržite meso dok ne dobije zlatasto-braon boju, dok povremeno mešate, dodajte pečurke i paprike i kuvajte još 5 minuta.
Izvadite meso i u istoj posudu s ispuštenom masnoćom od mesa propržite luk dok ne postane zlatast, dodajte u njega odvojeno meso, stavite paradajz, dimljenu alevu papriku, lovorov list, so i biber, promešajte i kuvajte na srednjoj temperaturi nekoliko minuta.
Pomešajte u jednoj tegli vino, paradajz pire, zatvorite poklopcem i prostresite teglu - tako će se lakše pomešati dva sastojka. Sipajte u jelo, dodajte bujon, promešajte i stavite poklopac.
Dinstajte 40 minuta, na srednjoj temperaturi, ako vam je ringla sa 6 podeoka zagrevanja, treba da je uključite na treći.
Povremeno mešajte da se ne zalepi za dno.
Kuvajte dok ne ispari tečnost, na kraju pospite majčinom dušicom i peršunom.
Servirajte s domaće ispečenim hlebom i čašom vina.