Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Grickalice uz pivo»Pohovane pečurke bukovače

Pohovane pečurke bukovače

Maria GeorgievaMaria Georgieva
Šegrt
198158
Pohovane pečurke bukovače
Fotografije: TanyaGyurova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
"Od svih ukusnih mezetluka uz pivo, pohovana bukovača je broj 1"

Potrebni sastojci

  • bukovača - 1 i 1/2 kg
  • jaja - 5 kom.
  • pivo - 1 šolja
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • so - 1 kašičica
  • biber
  • brašno
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Bukovaču dobro očistiti, oprati i naseći na parčiće /na trakice/.

Parčiće ostaviti oko 10 minuta u vrućoj posoljenoj vodi, pa ih izvaditi da se malo ohlade.

Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u sneg.

U žumanca dodati pivo, brašno, so i biber.

Umućena belanca dodati u smesu sa žumancima. Sjedniti brašno i prezle.

Pečurke uvaljati u njih, potopiti ih u smesu od jaja za pohovanje, pa pržiti u zagrejanom ulju, uz povremeno okretanje, dok ne budu gotove.

Gotove pečurke posoliti sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: