Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Klasični vinski kebap

Klasični vinski kebap

Klasični vinski kebap4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Od klasičnog vinskog kebapa obavezno je da se pojedu bar po dve porcije - jer je fenomenalan"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 80 g
  • ulje - 30 ml
  • maslac - 1 kašika
  • paradajz pire - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • crno vino - 50 ml
  • aleva paprika - pola kašike
  • biber - 1 prstohvat mevenog
  • biber - 3 - 4 zrna
  • lovorov list
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se usitni na parčiće po oko 30 g svako. Pospe se solju i mlevenim biberom. Dodaje se iseckan luk. Masnoća se zagreje i u nju se stavi meso.

Kuva se dok se na smanji voda. Dodaje se aleva paprika, razređen paradajz pire i polovina vina.

Dinsta se na tihoj vatri dok ima masnoće. Preliva se s malo vrelog bujona ili vode. Čim meso omekša stavlja se ostatak vina, lovorov list, zrna bibera i zaprženi maslac u brašnu.

Šerpa se stavi u rernu zagrejanu na 180 stepeni i kuva se dok meso ne bude gotovo.

Servira se s pirinčem prodinstanim na maslacu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: