Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Laka torta od borovnica

Laka torta od borovnica

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Laka torta od borovnica
Fotografije: Evelina Kuzmanova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
10
"Samo da znate koliko volimo ovu laku tortu od borovnica Hoće li neko da je napravi i da nas pozove?"

Potrebni sastojci

  • kore - 3 gotove za tortu
  • pavlaka - 400 ml, slatka
  • slatko od borovnica - oko 2 teglice
  • med - 2 kašike
  • voda - 120 ml
  • sok - 2 kašike, od borovnica
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite slatku pavlaku sa 1-2 kašike soka od borovnica, tek toliko da dobije blago ljubičastu boju. Zagrejte vodu i rastvorite med u njoj. Sa ovim medenim sirupom prelijte blago prvu koru koju ste postavili na odgovarajuću podlogu.

Namažite koru delom pavlake. Uzmite drugu koru i okrenite je donjim delom na gore. Namažite je obilno slatkom od borovnica i okrenite je ponovo na prvu koru sa pavlakom. Pospite sirupom i drugu koru i ponovite istu proceduru i sa trećom.

Odozgo namažite celu tortu pavlakom, a na nju i sloj slatka. Za spoljašnji sloj slatka dodajem malo vode u njega, da bude tečnije i da može lakše da se rasporedi.

Preostalu pavlaku stavite u špric i ukrasite tortu odozgo. Stavite na hladno mesto na 2 sata pre nego što servirate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: