Način pripreme
Očistite paprike od drški i smenki. Poređajte ih u pravougaonu posudu za pečenje.
U dubokom tiganju stavite praziluk iseckan na sitno, papriku i šargarepu na manje kockice i dinstajte ih u malo ulja.
Sipajte pirinač i promešajte. Začinite alevom paprikom, solju i biberom po ukusu. Nalijte jednu šolju vrele vode i kuvajte dok je pirinač potpuno ne upije.
Nalijte drugu i opet kuvajte dok se ne upije, nalijte treću, ponovo neka je upije i sipajte poslednju četrtu šolju vode i paradajz.
Sve vreme mešajte povremeno, da ne zagori pirinač na dnu. Kuvajte toliko, da nadev ne ostane mnogo suv. Dodajte peršun iseckan na sitno i promešajte. Sklonite sa ringle.
Napunite paprike dobro i prelijte odozgo po njima malo ulja svuda. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok se ne zapeku paprike.
U posudi će se pojaviti malo sosa od nadeva i paprika, kojim prelijte prilikom serviranja.