Način pripreme
Paprike samo lagano zapecite na vatri. Ostavite ih da se ohlade, kako bi zauzimale manje mesta u tegli.
Šargarepu očistite i nasecite na tanke trake. Luk nasecite na kolutove.
Počnite da ređate u teglu, tako što na dno stavite malo luka i 1-2 čena belog luka, 1-2 zrna pimenta i bibera. Poređajte paprike prave i koliko god je moguće blisko jednu drugoj. Između njih stavite i trake šargarepe, tako da maksimalno iskoristite teglu.
Preko poređanih paprika stavite mirođiju i po 2 kašičice šećera i 1 kašiku soli.
Pripremite marinadu u sledećem odnosu - 3:1 sirće:voda (3 dela sirćeta - 1 deo vode). Marinadu stavite na vatru da provri. Prelijte paprike vrelom marinadom do vrha tegle, zatvorite teglu i okrećite povremeno teglu u prvih 2-3 dana nakon pripreme.
Spremne su za konzumaciju posle desetak dana.
Komentari