Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljute paprike i šargarepe u tegli

Ljute paprike i šargarepe u tegli

Elena KavakElena Kavak
Početnik
71
Ljute paprike i šargarepe u tegli
Fotografije: Elena Kavak
1 / 2
17/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Oproban recept za ljute paprike, koji ljubitelji ljutog obožavaju."

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 300 g
  • šargarepa - 500 g
  • mirođija - 1 veza
  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 1 glavica
  • piment - 1 kesica
  • biber - 1 kesica, u zrnu
  • šećer - 2 kašičice po tegli
  • so - 1 kašičica po tegli
  • sirće - 2 flaše od 750 ml, vinsko
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike samo lagano zapecite na vatri. Ostavite ih da se ohlade, kako bi zauzimale manje mesta u tegli.

Šargarepu očistite i nasecite na tanke trake. Luk nasecite na kolutove.

Počnite da ređate u teglu, tako što na dno stavite malo luka i 1-2 čena belog luka, 1-2 zrna pimenta i bibera. Poređajte paprike prave i koliko god je moguće blisko jednu drugoj. Između njih stavite i trake šargarepe, tako da maksimalno iskoristite teglu.

Preko poređanih paprika stavite mirođiju i po 2 kašičice šećera i 1 kašiku soli.

Pripremite marinadu u sledećem odnosu - 3:1 sirće:voda (3 dela sirćeta - 1 deo vode). Marinadu stavite na vatru da provri. Prelijte paprike vrelom marinadom do vrha tegle, zatvorite teglu i okrećite povremeno teglu u prvih 2-3 dana nakon pripreme.

Spremne su za konzumaciju posle desetak dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: