Mali ekleri

Mali ekleri
Fotografije: Desislava Doncheva
1 / 2
22/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
"Mali ekler, veličine zalogaja - tako počinju lepe kulinarske bajke"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kuvano testo - u vrelu vodu i ulje se dodaje 1 šolja brašna, meša se drvenom kašikom. Testo se ostavlja malo da se ohladi i dodaje se 4 komada jaja. Zamesi se i stavlja kašičicom u pelh, namazan uljem.

Ekleri se peku u jakoj rerni na 200 stepeni.

Krem - 1 šolja brašna se rastvara u 100 ml hladnog svežeg mleka. Umute se 4 žumanca mikserom. Prostalo mleko se ugreje i u njega se dodaju 1.5 šolja šećera, umućena žumanca i rastvoreno brašno.

Posebno se, mikserom, umute belanca sa preostalom količinom šećera, dok se ne dobije sneg. U lagano ohlađeni krem se dodaju belanca.

Gotovi pečeni ekleri se pune kremom i prskaju mlečnom čokoladom, rastopljenoj na pari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: