Način pripreme
Odvojite 5 komada od keksa i izlomite ih na komadiće, koja ćete koristiti kasnije, kada ih dodajete u beli deo. Svaki od preostalih keksića podelite na 2 i kašičicom skinite krem kojim su slepljeni. Keks sameljite na sitne mrvice u blenderu.
Maslac istopite. U posudu stavite sitno mleveni keks. U keks dodajte maslac, dobro promešajte i smesu kašikom pritisnite ravnomerno u okrugli kalup koji ste nauljili. Formiranu koru od keksa stavite u frižider na 30 minuta da dobro očvrsne.
Mikserom umutite ledeno hladnu pavlaku. U drugoj posudi umutite na kratko maskarpone sa zaslađenim kondenzovanim mlekom i vanilom. Dodajte umućenu pavlaku i krem koji ste skinuli sa keksa. Dodajte i izlomljeni keks. Dobro promešajte.
Preko ohlađene kore nanesite krem i izravnajte ga špatulom. Ohladite sve u frižideru.
Očišćene i oprane jagode presecite na pola i poređajte ih u krug preko ohlađenog čizkejka. Nekoliko celih jagoda postavite u sredinu, a nekoliko nasecite na manje komade i ugrejte odgovarajuću posudu na vatri sa 3 kašike šećera i 3 kašike vode.
Želatin pripremite prema uputstvu i dodajte ga naseckanim jagodama – pravite slatko od jagoda i želirate ga, ali u količini koja vam je potrebna za čizkejk. Kada se lagano ohladi smesa sa jagodama, sipajte je preko belog sloja i poređanih jagoda.
Ohladite preko noći u frižideru, da se dobro stegne i da se dobro želira. Ukrasite čizkejk sa listićima nane.
Prijatno vam bilo!