Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Domaće krofne u rerni

Domaće krofne u rerni

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Domaće krofne u rerni
Fotografije: marcheva14
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Jedna lakša i zdravija varijanta klasičnih američkih prženih krofni"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada (na sobnoj temperaturi)
  • šećer - 135 g
  • vanila - 1 i 1/2 kašičica, ekstrakt
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so
  • muskatni oraščić - 3/4 kašičice
  • brašno - 345 g, belo
  • maslac - 55 g, rastopljen
  • sveže mleko - 120 ml, na sobnoj temperaturi
  • toping
  • maslac - 55 g, rastopljen
  • šećer - 200 g
  • cimet - 2 pune kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna – 180 stepeni. Ravan pleh prekriven papirom za pečenje. Radi se isključivo mikserom.

Posejte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte so i muskatni oraščić. Promešajte i ostavite na stranu. Istopite maslac i ostavite ga da bude na sobnoj temperaturi.

U posudi miksera umutite jaja i šećer dok smesa ne pobeli. Dodajte vanilu. Na maloj brzini miksera dodajte brašno u tri porcije, maslac na 2 puta, sa svežim mlekom (spojite ih i zajedno sipajte), a završite brašnom. Umesite testo mikserom, koje je veoma mekano.

Izvadite testo iz posude miksera i stavite ga u pleh. Pokrijte ga folijom i ostavite ga u frižider na 1 sat, da se testo stegne. Nakon toga, izvadite ga na brašnom posutu radnu površinu, pospite i testo sa malo brašna i oklagijom ga razvucite u koru debljine oko ½ cm.

Kalupom isecite krugove prečnika oko 7 cm, a u sredini manjim kalupom izvadite manje krugove, kako bi dobili karakterističnu rupu u krofni. Postavite krofne u pleh, prekriven papirom za pečenje na rastojanju jednu od druge.

Pecite ih na 170-180 stepeni oko 14-16 minuta.

Toping:

Maslac istopite. Šećer promešajte sa cimetom. Odmah čim izvadite krofne iz rerne, premažite ih maslacem sa svih strana i potopite ih u šećer sa cimetom.

Napomena: Izuzetno lake i ukusne krofne pripremljene u rerni sa fantastičnom strukturom testa. Laka varijanta, a u isto vreme zdravija, od tipičnih američkih krofni.

Po želji, možete ih preliti i drugim različitim ukrasima, uključujući i čokoladu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: