Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Kavarma»Kavarma sa pilećim džigericama

Kavarma sa pilećim džigericama

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24767881
Kavarma sa pilećim džigericama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
3
"Ukusno i na seoski način - baš kako volimo Lajkujte i hvatajte viljušku"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • praziluk - 2 struka
  • paradajz - 1/2 konzerve
  • ulje - 3 - 4 suene kašike
  • belo vino - 100 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • voda - 300 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite džigerice i stavite u leh. Isecite dve vrste luka sitno i stavite u džigerice.

Dodajte paradajz iz konzerve, biber, čubar si so. Siajte ulje, belo vino i vodu. Promešajte tako da se pomešaju svi sastojci.

Stavite pleh u ugrejanu rernu i pecite na 180 stepeni oko 90 minuta. Po želji prilikom serviranja možete posuti iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: