Vegetarijanska pastirska pita

21/02/2018
"Pastirska pita za sve one koji su skonili meso sa trpeze "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano313
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Povrće očistite i sitno iseckajte. Pečurke oljuštite i isecite na kriške.

U dubokom tiganju ugrejte maslinovo ulje na vatri i dodajte iseckan luk, dinstajte uz neprestano mešanje dok ne postane providan, oko 3-5 minuta.

Dodajte izgnječen beli luk, lovorov list, šararepu, celer i kuvajte još 2-3 minuta. Dodajte perčurke i na kraju so, majčinu dušicu, origano i ostavite da se dinsta dok pečurke ne promene boju i dok voda potpuno ne ispari.

Mešajte periodično. Dodajte paradajz i sačekajte da se sos zgusne. Skinite sa vatre, izvadite lovorov list i prebacite smesu keramičku posudu za pečenje. Poravnajte.

Oljuštite krompir i isecite na velike kocke. Skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i izgnječite na mekano pire.

Dodajte žumance i rendani parmezan (kačkavalj), posolite i pobiberite. Promešajte.

Sipajte na smesu od povrća, poravnajte i pecite na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar