Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ovčarski Paj»Vegetarijanska pastirska pita

Vegetarijanska pastirska pita

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k196
Vegetarijanska pastirska pita
Fotografije: marcheva14
1 / 6
21/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Pastirska pita za sve one koji su skonili meso sa trpeze"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 250 g
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 1 velika glavica (star)
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz - 150 g, oljušten (iz konzerve)
  • grašak - 1 supena kašika (iz konzerve)
  • kukuruz - 1 supena kašika (iz konzerve)
  • lovorov list - 2 komada
  • celer - 1 iseckan struk
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • za pire
  • krompir - 600 g
  • žumanca - 1 komad
  • parmezan - 150 g (kačkavalj)
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće očistite i sitno iseckajte. Pečurke oljuštite i isecite na kriške.

U dubokom tiganju ugrejte maslinovo ulje na vatri i dodajte iseckan luk, dinstajte uz neprestano mešanje dok ne postane providan, oko 3-5 minuta.

Dodajte izgnječen beli luk, lovorov list, šararepu, celer i kuvajte još 2-3 minuta. Dodajte perčurke i na kraju so, majčinu dušicu, origano i ostavite da se dinsta dok pečurke ne promene boju i dok voda potpuno ne ispari.

Mešajte periodično. Dodajte paradajz i sačekajte da se sos zgusne. Skinite sa vatre, izvadite lovorov list i prebacite smesu keramičku posudu za pečenje. Poravnajte.

Oljuštite krompir i isecite na velike kocke. Skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i izgnječite na mekano pire.

Dodajte žumance i rendani parmezan (kačkavalj), posolite i pobiberite. Promešajte.

Sipajte na smesu od povrća, poravnajte i pecite na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: