Način pripreme
Povrće očistite i sitno iseckajte. Pečurke oljuštite i isecite na kriške.
U dubokom tiganju ugrejte maslinovo ulje na vatri i dodajte iseckan luk, dinstajte uz neprestano mešanje dok ne postane providan, oko 3-5 minuta.
Dodajte izgnječen beli luk, lovorov list, šararepu, celer i kuvajte još 2-3 minuta. Dodajte perčurke i na kraju so, majčinu dušicu, origano i ostavite da se dinsta dok pečurke ne promene boju i dok voda potpuno ne ispari.
Mešajte periodično. Dodajte paradajz i sačekajte da se sos zgusne. Skinite sa vatre, izvadite lovorov list i prebacite smesu keramičku posudu za pečenje. Poravnajte.
Oljuštite krompir i isecite na velike kocke. Skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i izgnječite na mekano pire.
Dodajte žumance i rendani parmezan (kačkavalj), posolite i pobiberite. Promešajte.
Sipajte na smesu od povrća, poravnajte i pecite na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.