Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Kačamak sa sirom

Kačamak sa sirom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Kačamak sa sirom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Sevda je pokušala da nas izazove sa ovim klasičnim predlogom iz bugarske kuhinje, i da znate uspela je"

Potrebni sastojci

  • palenta - 500 g
  • sir - 500 g
  • maslac - 200 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopimo maslac u odgovarajućoj posudi. U maslac stavljamo 2 kašičica aleve paprike i stavljamo da provri jednu sekundu.

U duboku šerpu stavljamo 2.2 litre vode da provri. Posolimo i posipamo palentu, neprestano i intenzivno mešajući. Treba da se dobije pire, ali da može da se razliva. Skidamo sa vatre i mešamo još 2-3 minuta.

Na dno pleha stavljamo malo maslaca i sipamo pola kačamaka.

Ređamo sir u tankim kriškama, sipamo pola na toplog maslaca i prekrivamo drugom polovinom kačamaka. Posipamo mrvljenim sirom.

Prelivamo kačkavalj odozgo maslacem i stavljamo da se zapeče 5-6 minuta, da sir bude hrskva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: