Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Semifredo»Raskošni italijanski domaći sladoled - Semifredo

Raskošni italijanski domaći sladoled - Semifredo

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Raskošni italijanski domaći sladoled - Semifredo2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Dali ste videli kako izgleda ostvareni san u tanjiru? Pa pogledajte"

Potrebni sastojci

  • žumance - 4 komada
  • jaja - 2 komada
  • maskarpone - 250 g
  • slatka pavlaka - 350 g
  • pistaći - 1 šolja
  • ružina vodica - 1 kašika
  • šećer u prahu - 100 g
  • voće - 450 g, sveže (jednake količine jagoda i trešanja)
  • kuli od trešanja
  • trešnje - 200 g
  • šećer - 3 kašike
  • sok od limuna - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema se u kalupu za kejk 27/13 cm, kako bi se sladoled lakše izvadio.

Pistaći stavite u suv tiganj i zapecite ga uz stalno mešanje. Ohladite ga i ostavite na stranu. Umutite žumanca, jaja i šećer u prahu žicom.

Stavite smesu na paru i pri umerenoj temperaturi i uz neprestano mešanje treba da dobijete gust krem. Ovo će potrajati oko 15-18 minuta. Ohladite uz povremeno mešanje.

Ohlađenu pavlaku umutite u čvrst sneg.

Ohlađenu smesu od jaja stavite u veliku posudu i u porcijama dodajte maskarpone, umućenu pavlaku, polovinu voća, kašiku ružine vodice i deo pistaća. Promešajte i sipajte u pripremljeni kalup. Odozgo dopunite drugom polovinom voća i pistaća. Kalup ostavite u zamrzivač preko noći.

Kako biste lakše izvadili sladoled, kalup obložite providnom folijom. Pre služenja, kalup potopite u vruću vodu na nekoliko sekundi i okrenite kalup. Zatim skinite foliju.

Semifredo secite nožem potopljenim u toplu vodu, nakon svakog sečenja nož brišitr ubrusom.

Kuli od voća:

U očišćene trešnje dodajte šećer i sok od limuna i sve ispasirajte u blenderu. Smesu stavite u široku cediljku da odvojite ljuske. Dobićete gust krem. Prelijte tanjir za posluženje i odozgo postavite sladoled .

Napomena: Možete kopistiti bilo koje sezonsko voće. Ako nemate ružinu vodicu, možete kostistiti od pomorabdže, ili samo ekstrakt vanile.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: