Pileće džigerice sa pečurkama i lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
06/07/2017
"Ukusne pileće iznutrice koje vam preporučujemo da servirate sa čašom domaće spremljenog crnog vina "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano638
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća džigerice - 500 g
  • pečurke - 350 g, sveže
  • luk - 1 - 2 glavice
  • biber
  • kari
  • soja sos - 1 kašika
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • ulje - 8 kašika
  • maslac - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • sirće
  • so
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo, operemo i isečemo pileće džigerice. Pečurke oljuštimo, operemo i isečemo na kriške.

Stavimo u odgovarajuću posudu, nalivamo vodu, dodajemo so i nekoliko kapi sirćeta i kuvamo 10 minuta. Gotove pečurke izvadimo iz vode i isečemo na male parčiće.

Luk ljuštimo i sečemo na krupne parčiće. U šerpu nalivamo ulje (8 kašika) i dodajemo maslac (1 kašičica). Stavljamo pileće džigerice i poklapamo posudu poklopcem. Dinstamo minut-dva.

Posle sklanjamo poklopac i posipamo kari po ukusu, biber po ukusu, soja sos (1 kašiku) i univerzalni začin (1 kašičicu). Dodajemo luk i ponovo stavljamo poklopaac, dok ne promeni boju i tad dodajemo skuvane pečurke.

Pržimo nekoliko minuta i kada ostane samo masnoća, začinimo dimljenom alevom paprikom (1 kašičica). Serviramo meze sa svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar