Način pripreme
Prvo pripremite krem. U šerpu sipajte 700 ml svežeg mleka i šećer i stavite na vatru da proključa uz stalno mešanje. Posebno, u drugoj posudi umutite jaja sa preostalih 300 ml mleka i skrobom dok ne dobijete homogenu smesu.
Kada je mleko sa šećerom ugrejano i kada se šećer istopio, sipajte smesu sa jajima u tankom mlazu uz neprestano mešanje dok se krem ne zgusne. Skinite sa vatre i u vrući krem dodajte vanilu i maslac i mešajte dok se maslac ne istopi. Ostavite da se krem ohladi.
Sada pripremite eklere. U šerpu stavite vodu, ulje i so da proključaju. Kada voda počne da ključa, dodajte brašno i mešajte, dok testo ne počne da se odvaja od zidova.
Skinite sa ringle i ostavite ga da se prohladi. U testo dodajte jaja, jedno po jedno i mešajte kašikom do homogene smese. U pleh postavite papir za pečenje i kašikom uzimajte od smese i stavljajte u pleh na rastojanju.
Pecite na 200 stepeni dok ne porumene. Ohlađene eklere punite ohlađenim kremom. Po želji, možete ih potopiti u rastopljenu čokoladu ili da ih pospete šećerom u prahu.