Način pripreme
U posudi se mikserom umute jaja sa šećerom i skuvanom kafom. Dodaje se brašno prosejano s praškom za pecivo i vanilom, promeša se u glatku smesu za biskvit. Odvoji se jedna šolja smese i promeša se s kakaom.
Sipa se bela smesa na papir u široku posudu za pečenje. Odozgo se naprave lente od smese s kakaom. Drvenim šišom se pređe preko lenti, da se dobije šara. Pečemo do suve čačkalice u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, izvadi se na blago vlažnu krpu i uvijemo u rolat.
Pripremi se šećerni sirup od 40 ml vode i 3 kašike šećera, dodaje se i viski za aromu. Sklanja se hartija za pečenje i razvija se kora. Četkom se blago namaže sirupom da se ne raspadne i mažemo kremom pripremljenim od hladnog svežeg mleka umućenog mikserom s paketom čokoladnog krema, šećerom u prahu i tečnom pavlakom.
Odozgo se pospe narendanim bademima i uvijamo u rolat. Priprema se karamel glazura po uputstvu i kašikom se glazira, posipamo šećernom dekoracijom i ostavljamo u frižider da se stegne bar dva sata.