Način pripreme
Ništa se ne može uporediti sa domaćom supom. Ukusna i mirisna supa od povrća je u stvari veoma laka za pripremu - uprkos tome što ima mnogo različitog povrća, ne zahteva mnogo vremena za njiegovo seckanje, niti mnogo vremena za stajanje pored šporeta. Počnite kuvanje kasno poslepodne i ona će biti gotova već za večeru.
Ugrejte maslinovo ulje u šerpi sa debelim dnom na srednjoj temperaturi. Prodinstajte luk, šargarepu, celer i beli luk sa jednom kašičicom soli oko 4-5 minuta. Dodajte na kockice nasečen sladak krompir i dinstajte još 8 minuta.
Kada se krompir prodinsta, dodajte nasečeni paradajz sa sokom (ako je iz konzerve). Nakon nekoliko minuta dodajte vruć bujon - treba da bude do polovine šerpe.
Dodajte još bujona ili vode, ako je potrebno. Ostavite supu da se krčka, poklopljenu, i kuvajte je na slaboj vatri oko 35-40 minuta, uz povremeno mešanje. Dodajte miks začina, so i biber po ukusu.
Na kraju stavite tikvice u supu i ostavite je da se krčka na slaboj vatri još 15 minuta. Ako želite, možete povrće ispasirati i servirati supu kao krem čorbu.
Može se servirati topla, ali isto tako i hladna, obilno posuta naseckanim peršunom.