Tirosalata - grčko predjelo sa sirom

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
13/07/2017
"Evo najtačnijeg recepta za čuvenu Tirosalatu, koja se toliko dopada svima "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 442
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paprike od semenki i stavite ih u blender. Sameljite ih sitno. Dodajte kiselo mleko i samo 2-3 puta blenderom promešajte smesu. Izmrvite sir i dodajte ga u smesu, pa mutite dok sir ne bude u malim i sitnim granulama.

Smesu prebacite u posudu i dodajte maslinovo ulje u tankom mlazu uz neprestano mešanje špatulom, dok se maslinovo ulje ne upije u smesu. Čuvajte tirosalatu u kutiji za hranu sa poklopcem u frižideru. Izvanredno predjelo koje su Grci napravili sa neponovljivim ukusom.

Ovo predjelo u Grčkoj možete naći pod mnogim imenima - Tirosalata, Tirohtipiti, Tirokafteri, ali je to jedno te isto predjelo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar