Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Ćuftice od tikvica i jaja

Ćuftice od tikvica i jaja

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Ćuftice od tikvica i jaja
Fotografije: gergana arabadjieva
8 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Zakleti ljubitelji mesa ne veruju da postoje ćuftice bez mesa. Ove ćuftice će ih ubediti u suprotno"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 500 g
  • mirođija - 4 struka
  • peršun - 1/3 veze
  • brašno - 100 g
  • ulje - 30 g
  • beli luk - 2 čena
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane i oljuštene tikvice narendajte na krupno. Stavite narendane tikvice u posudu, posolite ih i sačekajte da se ocede oko 30 minuta. Tečnost izbacite i iscedite ih dodatno rukom. Cilj je da u tikvicama ostane što manje tečnosti.

U tikvice dodajte jaja, sitno naseckanu mirođiju i peršun, brašna koliko primi i soli po ukusu.

Od dobivene smese, uz pomoć kašike, pravite ćuftice. Pržite ih do zlatne boje sa obe strane i prethodno zagrejanom ulju.

Poslužite uz sos pripremljen od ceđenog kiselog mleka, sitno naseckane mirođije, belog luka i soli po ukusu.

Ćuftice od tikvica i jaja - uvek dobra ideja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: