Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Punjene paprike sa ekonomičnim belim sosom

Punjene paprike sa ekonomičnim belim sosom

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Punjene paprike sa ekonomičnim belim sosom
Fotografije: Veselina
3 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
5
"Nećemo vas učiti kako da punite paprike, li ćemo vam pokazati super trik da pripremite sos za njih"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 komada
  • mleveno meso - 500 g, svinjsko
  • pirinač - 1 šolja
  • crni luk - 2 srednje glavice
  • aleva paprika
  • crni biber
  • čubar
  • kumin
  • so
  • za sos
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • brašno - 2 kašike, pune
  • sos - 2 - 3 kutlače od kuvanja
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte luk na sitno. Prodinstajte ga i dodajte biber, pa promešajte za kratko. Dodajte očišćeni i oprani pirinač i 1/2 šolje vruće vode. Dinstajte dok tečnost ne ispari.

U sirovo mleveno meso dodajte začine i prodinstani pirinač sa lukom, pa dobro umesite smesu rukama.

Svaku papriku napunite i ostavite jedan prst praznog mesta do ivice. Pospite paprike brašnom i otresite ih.

Paprike poređajte u pleh, u koji ste sipali ulje. na kraju dodajte posoljenu vodu, da pokrije dno oko 2 prsta.

Umotajte pleh folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa uključenim ventilatorom oko 1 sat.

Za sos: U šerpi umutite jaje sa kiselim mlekom i brašnom.

Stavite na vatru i stalno mešajte žicom. Kada smesa počne da se zgušnjava, dodajte sos iz pleha. Dodajte toliko sosa, zavisno koliko gust želite da bude vaš sos za prelivanje.

Tople paprike poslužite prelivene belim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: