Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Slatko od breskvi u rerni

Slatko od breskvi u rerni

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Slatko od breskvi u rerni
Fotografije: Plamenova Kristin
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
8
"Svaki put kada pripremamo slatko od breskvi, zamišljamo da u teglice stavljamo i deo letnjeg sunca!"

Potrebni sastojci

  • breskve - 3 kg
  • šećer - 1, 5 kg, ili malo manje
  • limuntus - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite vrstu breskvi čija se kožica lako skida. Oljuštite ih, uklonite koštice i nasecite ih na kockice. Sipajte voće u duboki pleh i pospite šećerom.

Ostavite da odstoji preko noći (najmanje 12 sati). Sledećeg dana stavite slatko da se peče u umereno zagrejanoj rerni do tipične gustine za slatko - kapljica ne treba da teče kada je stavite na tanjir.

Izvadite slatko od breskvi iz rerne, promešajte sa limuntusom i rasporedite u teglice, dok je vruće. Zatvorite brzo poklopcima i okrenite poklopcem na dole, dok se tegle ne ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti