Način pripreme
Pola pakovanja makarona se suva prema uputstvu. U vodu se sipa jedna kapičica soli i 3 supene kašike ulja. Kad se skuvaju, sipamo da se ocede u đevđiru i propremo hladnom vodom.
Makarone vratimo u šerpu, posipamo mrvljenim sirom, 6 supenih kašika, 3 supene kašike ulja i promešamo.
Na vatri u maloj posudi se karamelizuje 8 supenih kašika šećera. Meša se dok se ne rastopi i odmah se isključi da ne zagori.
Karamelizovan šećer sipamo u pravougaoni kalup za kuglof i kašikom rasporedimo po celom dnu.
Žicom se dobro umute jaja i pomešaju sa mlekom i sa dve kesice vanile. Mlečnom smesom prelivamo makarone, dobro promešamo, posle sipamo u kalup.
Pleh se stavlja u drugi, veći pleh, u koji se sipa oko 1-2 cm hladne vode.
Prethodno ugrevamo rernu na 200 stepeni. Makarone se peku sa ventilatorom dok ne porumene, oko 30 minuta. Periodično se nekoliko puta dodaje po dve čaše hladne vode.
Za ukras: Slatke suve kajsije se iseku po sredini i prethodno se karamelizuju u rastopljenom šećeru, a posle se ostave na papiru za pečenje da se ohlade.