Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kaša»Kaša od pečuraka sa dve vrste luka

Kaša od pečuraka sa dve vrste luka

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Kaša od pečuraka sa dve vrste luka
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Vi samo sačekajte da ima svežeg luka, pa da vidite kakvu ćemo vam čorbu spremiti - polizaćete tanjir"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g
  • brašno - 3 kašike
  • praziluk - 1 struk
  • mladi luk - 1 struk
  • ulje - maslac - 40 g
  • so
  • kurkuma
  • peršun
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Kaša se sprema vema brzo, tako da je odlična za trenutke kada nemate ništa spremljeno, a hoćete da što pre jedete. Pečurke operite i isecite, pa ih stavite u 3-4 kašike zagrejanog ulja.

Pržite ih 2-3 minuta, pa zatim dodajte praziluk i luk iseckan na kolutiće i dodajte 2 kašike vode. Dinstajte dok sve ne omekša, pa zatim dodajte brašno.

Promešajte nekoliko puta, tako da se lepo isprži. Ne brinite se, ako se lepi za pečurke. Pažljivo dodajte 1 šolju vode. Dodajte začine po želji i ostavite čorbu da proključa do željene gustine.

Neki ne vole jak ukus luka u ovoj kaši, pa je pravo samo sa listovima mladog luka - takođe je ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: