Slovenački gulaš sa kuvanim krompirom

26/07/2017
"Takav gulaš ćemo pripremiti, da će svi samo o njemu pričati "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano556
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g
  • maslac - 2 supene kašike
  • luk - 300 g
  • beli luk - 1 čen
  • kiseli kupus - 500 g
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • salsa od pardajza - 2 kašičice
  • krompir - 400 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • paprike - 1 komad, slatka
  • bujon - 1 kockice, od mesa
  • so - po ukusu
  • kumin - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na kockice i dinstamo u maslacu. Izvadimo i u istoj masti pržimo iseckan luk i beli luk.

Isečemo kupus i dodajemo u šerpu. Začinimo kuminom, biberom i alevom paprikom. Dinstamo 10 minuta i dodajemo salsu, bujon, pomešan u šolji vode i meso.

Kuvamo dok ne omekša. U drugoj posudi, u posoljenoj vodi, kuvamo krompir, oljušten i isečen na pola 20-25 minuta.

Isečemo papriku i dodajemo zajedno sa krompirima u meso. Kuvamo zajedno još 5 minuta. Prilikom serviranja prelivamo pavlakom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar