Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Pohovana nosara (vimba vimba)

Pohovana nosara (vimba vimba)

Fat BertaFat Berta
Džedaj
63714850277
Pohovana nosara (vimba vimba)1 / 3
12/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Jasno je da je to riba i recept, sada nam preostaje da rešimo kakav će biti prilog"

Potrebni sastojci

  • riba nosara (vimba vimba) - 3 komada
  • prezle - 1 i 1/2 šolja
  • maslac - za prženje
  • so
  • biber
  • sok od limuna - od 2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite ribu pod tekućom vodom. Ostavite da se ocedi i nasecite je na krupnije komade. Svaki komad prelijte sa malo soka od limuna, dodajte biber i posolite.

Nakon 15 minuta ocedite ribu od marinade i uvaljajte je u prezle. Pržite u zagrejanom maslacu sa svih strana do zlatne boje.

Gotovu ribu po želji poslužite uz mlečni sos sa belim lukom i sezonskom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: