Bulgur sa sušenim paradajzom

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
28/07/2017
"Osetite magiju orijentalne kuhinje "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano321
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bulgur - 400 g
  • boranija - 250 g smrznute
  • sušeni paradajz - 1 šaka
  • mladi crni luk - 3 struka
  • mladi beli luk - 2 struka
  • masline - 100 g bez koštice
  • ulje - 8 - 9 kašika
  • univerzalni začin - 1 kašika zelenog začina u granulama
* merne jedinice

Način pripreme

Sušeni paradajz potopiti u vodu i ostaviti da se poduje. Nakon toga ga iscediti i naseći na male komade.

Crni i beli luk sitno naseckati i kratko urpžiti na zagrejanom ulju. Nakon toga dodati bulgur, i sve pržiti još 2-3 minuta.

Dodati boraniju i vodu (oko 600-700 ml). Nakon toga, dodati i paradajz i zeleni začin.

Ostaviti jelo da se krčka na tihoj vatri, desetak minuta. Kada je gotovo, dodati masline, nasečene na kriške.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar