Pečena jaretina s nanom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Pečena jaretina s nanom
Fotografije: Anonimen
1 / 3
29/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj190 min.
Ukupno210 min.
Porcije8
"Za specijalne momente sa ljudima dragim našem srcu - krhka pečena jaretina s nanom"

Potrebni sastojci

  • jareće meso - 8 - 10 porcija
  • nana - 30 strukova
  • aleva paprika
  • biber
  • kari - 1 - 2 kašike
  • so
  • ulje
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo jareće meso na porcije i očistimo od suvišne masnoće, raspodelimo ih u podmazanu posudu za pečenje. Posipamo soolju, alevom paprikom, karijem i mlevenim biberom.

Lepo i ravnomerno utrljamo začine u meso. Poređamo strukove nane cele oko mesa i ostavimo da odstoji tako oko sat.

Posle nalivamo vodu, toliko da pokrije dno posude s dva prsta, i pokrivamo aluminijumskom folijom.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni s ventilatorom tri sata. Onda otkrivamo na desetak minuta da se zapeče meso i sreviramo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: