Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečena jaretina s nanom

Pečena jaretina s nanom

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Pečena jaretina s nanom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
190 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
8
"Za specijalne momente sa ljudima dragim našem srcu - krhka pečena jaretina s nanom"

Potrebni sastojci

  • jareće meso - 8 - 10 porcija
  • nana - 30 strukova
  • aleva paprika
  • biber
  • kari - 1 - 2 kašike
  • so
  • ulje
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo jareće meso na porcije i očistimo od suvišne masnoće, raspodelimo ih u podmazanu posudu za pečenje. Posipamo soolju, alevom paprikom, karijem i mlevenim biberom.

Lepo i ravnomerno utrljamo začine u meso. Poređamo strukove nane cele oko mesa i ostavimo da odstoji tako oko sat.

Posle nalivamo vodu, toliko da pokrije dno posude s dva prsta, i pokrivamo aluminijumskom folijom.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni s ventilatorom tri sata. Onda otkrivamo na desetak minuta da se zapeče meso i sreviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: