Kiš sa bobom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Kiš sa bobom
31/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
"Nije samo kiš, već neodoljiv predlog s dahom sredozemlja i ukusnim nadevom s bobom"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo
  • brašno - 2 šolje (300 g)
  • so - pola kašičice
  • maslac - pola šolje (125 g), u parčićima
  • voda - 4 - 6 kašika, ledena
  • nadev
  • sir - 1 šolja i četvrtina (310 g), rikota
  • pavlaka - tri četvrtine šolje (180 ml), niskomasna
  • parmezan - tri četvrtine šolje (90 g)
  • tabasko sos - 2 kapi
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • jaja - 1 komad, blago umućeno
* merne jedinice

Način pripreme

Testo se priprema i ostavlja u frižideru da se ohladi oko 30 minuta. Rerna se unapred zagreva do 200 stepeni. Priprema se kalup za pečenje prečnika 26 cm.

Ostavlja se sa strane trećna boba, isecka se, a ostatak se pasira ili samelje u blenderu zajedno s rikotom, pavlakom, parmezanom, tabasko sosom, solju i biberom, dok se ne dobije gusta smesa.

Testo se razvije i rasporedi u već pripremljen kalup za pečenje. Po celoj površini se izbuše rupice pomoću viljuške. Rasporedi se polovina isečenog boba, posle se stavlja nadev i pokriva se drugom polovinom isečenog boba.

Presaviju se viseći krajevi testa, a odozgo se četkicom premaže jaje. Peče se oko 30-35 minuta, dok ne promeni boju u zlatkasto braon.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: