bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Slatko od kruške kaluđerke

Slatko od kruške kaluđerke

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Slatko od kruške kaluđerke
Fotografije: tsvetoslava kirkova
1 / 4
31/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
"Slatko koje se priprema s najmirisnijim i aromatičnim darovima jeseni"

Potrebni sastojci

  • kruške - 3 kg, kaluđerke
  • šećer - 1, 5 kg
  • limontus - 5 g
  • voda - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite slađe, ali ne mnogo mekane kruške. Oljuštite ih, očistite od semenki i isecite na sitne kockice.

Stavite isečene kriške u odgovarajuću posudu, pospite ih šećerom i ostavite da odstoje tako jednu noć. Dodajte vodu kruškama i kuvajte slatko oko 60 minuta, mešajući s vremena na vreme, da ne zagori.

Kada se zgusne, dodajte limontus, promešajte i sklonite s ringle (slatko je gotovo, onda kada sipate delić u tanjirić, napravite brazdu kašičicom kroz njega i brazda se ne gubi).

Toplo slatko sipajte u čiste i suve teglice, zatvorite ih i čuvajte na suvom i hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: