bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ćufte od Krompira»Ćuftice od krompira s kukuruznim brašnom

Ćuftice od krompira s kukuruznim brašnom

MarianaMariana
Početnik
248132k14
Ćuftice od krompira s kukuruznim brašnom
Fotografije: Mariana
30/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
5
"Izvadite velike tanjire, jer treba da se servira mnogo ovih ukusnih ćuftica od krompira"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • žumance - 1 komad
  • belance - 2 komada
  • čubar - 1 kašičica, suv
  • so - 1 prstohvat
  • majoran - 1 kašičica, suvi
  • biber - po ukusu
  • ulje - za prženje
  • kukuruzno brašno - za valjanje
  • beli luk - po želji
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir. Isečemo svaki na po 4-5 parčića da se brže skuvaju. Nisu nam neohodni celi, jer ćemo ih pasirati nakon toga. Očistimo dva čena belog luka. Stavimu u duboku šerpu vodu s krompirom i kuvamo s 2 čena belog luka za aromu. Dodajemo u vodu u kojoj se kuvaju krompir i prstohvat soli.

Izvadimo čenove i sklonimo ih nakon što se skuvao krompir. Krompir stavimo u posudu i izgnječimo ih uređajem za pravljenje pirea, ne pasiramo ih.

Očistimo luk i isečemo na veoma sitno. Dodajemo i luk u krompir. Dodajemo 1 jaje i 1 žumace, biber po ukusu, so takođe po ukusu veoma blago, jer smo pri kuvanju takođe stavili malo. Dodajemo takođe i čubar i majoran. Promešamo sve kašikom veoma dobro.

Osavljamo u frižider da se smesa pokrivena folijom stegne 30 minuta. Formiramo ćuftice i naređamo ih u posudu za pečenje ili veliki pleh da nam budu na raspolaganju za lakše prženje.

U drugu posudu (tanjir) stavimo kukuruzno brašno, ali ako nam je potrebno još, dodamo opet. Stavimo ulje u duboki tiganj na ringlu da se ugreje.

U drugom tan jiru umutimo dva belanca pomoću viljuške. Svaku ćufticu uvaljamo u belance i kukuruzno brašno i stavljamo u vrelo ulje da se prži. Pržimo s obe strane.

Garniramo sa pločicama sira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: