Fokača s paradajzom i ruzmarinom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
31/07/2017
"Sreća je u jednostavnim stavrima - zalogaju tople fokače i parčetu sira na primer. Šta je više potrebno čoveku da se hrani ukusno?"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano310
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosjemo brašno u duboku posudu. Pravimo udubljenje u sredini. Zagrejemo blago vodu i u nju stavljamo kvasac i prstohvat šećera. Ostavljamo sa strane, pokriveno kuhinjskom krpom da naraste. Dodajemo vodu sa kvascem i šećerom u brašno.

Dodajemo u posudu maslinovo ulje i prstohvat soli. Zamesimo meko testo na nabrašnjenom stolu na kome ćemo mesiti. Namažemo posudu s malo maslinovog ulja i stavljamo testo. Namažemo i njega, pokrivamo testo krpom na 30 minuta da naraste.

Nakon što naraste oblikujemo ga rukama u okrugli oblik. Pritiskamo formu. Stavljamo ga u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Namažemo površinu s malo maslinovog ulja i pospemo ruzmarinom. Sečemo pola paradajza na manje parčiće.

Na nekoliko mesta u testu pravimo rupice prstom i u njih stavljamo parčiće paradajza. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Nakon što se ispeče vadimo fokaču. Sečemo fokaču na kvadrate.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar