Arapski hleb od griza

07/09/2019
"Da li se samo nama čini ili je ravan hleb ukusniji - evo probajte i recite "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano572
  • Pregledi tokom meseca571
  • Pregledi tokom sedmice404
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešamo griz, brašno, kvasac, pomešan sa malo vode, maslinovo ulje i so.

Dodajemo vodu i zamesimo elastično testo. Mesimo energično desetak minuta, nakon toga podelimo na dva dela.

Dobijene okrugle hlepčiće stavljamo u pleh, namazan biljnom mašću, pokrivamo krpom i ostavljamo na toplom.

Nakon što nadođu, namažemo žumancem, pomešanim sa malo vode ili mleka i pečemo u jako ugrejanoj rerni. Proveravamo da li nisu živi unutra oštrim nožem ili iglom.

Ako je potrebno možemo okrenuti da bi se ispekli ravnomerno svuda. Pečeni hleb ostavljamo da se ohladi i onda serviramo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar