Način pripreme
1. Prvo pripremite sos. Na sitno naseckajte luk, beli luk i papriku i upržite ih u vrelom maslinovom ulju. Mešajte, da ne zagore, jer je malo masnoće (cilj je da sos nije mastan, zato stavite malo maslinovog ulja);
2. Stavite kečap i paradajz sos sa smeđim šećerom i malo soli (po želji dodajte ljutu alevu papriku)i kuvajte oko 4-5 minuta, a nakon toga stavite ostale namirnice za sos. Promešajte dobro i držite još 4-5 minuta na vatri, a nakon toga skinite i ispasirajte sve, ako želite finiji sos;
3. U zagrejani tiganj stavite jednu kašiku maslinovog ulja i sa svih strana upržite špargle, kojima ste prethodno odsekli donje krajeve, tamo gde su žilave. Pazite na vrhove, veoma se lako lome. Pospite krupnom solju (nema potrebe da špargle dugo termički obrađujete, dosta je 5 minuta na jakoj vatri, kako bi ostale hrskave);
4. Došao je red i na meso, koje možete pripremiti u istom tiganju u kome ste pržli špargle samo dodajte još jednu kašiku maslinovog ulja.
Stekove pržite na jakoj vatri, ali ih stavite u veoma dobro zagrejan tiganj. Pržite ih po minut, dva sa svake strane, kako bi meso iznutra ostalo roze boje i mekano. Razume se, ako volite bolje pečeno meso, pržite ih duže, ali postoji rizik da teletina bude suva i da izgubi ukus.
Meso posolite tek kad bude gotovo!
5. U tanjir poređajte špargle, stavite stek i nekoliko kašika Barbekju sosa.
6. Meso jedite dok je toplo.
Prijatno!