Pečena jagnjetina u mleku

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Pečena jagnjetina u mleku2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Pravi majstori znaju da se najukusnija jagnjetina priprema sa mlekom. Zbog toga probajte, ocenite i najvažnije - pojedite sa zadovoljstvom."

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1/4 jagnjeta
  • sveže mleko - 250 ml
  • sok od limuna - 1 kašika
  • peršun
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • masnoća
* merne jedinice

Način pripreme

Operite komad jagnetine i osušite ga. Stavite ga u pleh za pečenje i prelijte ga sa nekoliko kašika masnoće i utrljajte.

Prelijte meso mlekom i jednom šoljicom vode, pokrijte folijom i pecite u rerni.

Kada meso omekša, premažite ga maslacem, koje ste prethodno promešali sa sokom od limuna i iseckanim peršunom. Pre toga, napravite male rezove u mesu i u njih rasporedite masnoću.

Vratite jagnjetinu da se peče.

Možete poslužiti sa prilogom od graška, boranije ili drugim povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: