Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Supa sa pilećim mesom i džigericama

Supa sa pilećim mesom i džigericama

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Supa sa pilećim mesom i džigericama5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
5
"Pileća supica na seoski način, sa džigericama i mesom, je bila i ostaje najbolje sredstvo za boru protiv virusa i prehlada"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 200 g
  • pileće meso - 200 g, belo
  • krompir - 1 komad, veliki
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crvni
  • paradajz - 2 supene kašike. iz konzerve
  • fida - 1 gnezdo
  • ulje - 1 supena kašika, ako je potrebno
  • peršun - 2 supena kašika, suv
  • voda
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo džigerice vodom. Isperemo i pileće meso vodom. Sečemo na krupnije komade. Skuvamo odvojeno. Kad se pileće đžigerice skuvaju, prebacujemo na čist tanjir.

Prilikom kuvanja mesa, stavljamo 1 prstohvat soli. Kad se skuva, iseckamo na sitne parčiće. Kuvano meso stavljamo kod džigerica. Procedimo bujon gde je kuvnao pile.

Stavljamo ga u čistu šerpu. Stavljamo na vatru. Začinimo solju, ako je potrebno. Dodajemo 1 supenu kašiku ulja, ako je potrebno. U ovom slučaju nisam stavljala zato što je pile domaće i masnije je.

Oljuštimo šargarepu. Sitno je iseckamo. Luk očistimo, operemo i takođe ssitno isekcamo. Stavljamo ih u bujon. Kad provri, stavljamo paradajz (oko 2 supene kašike), iseckane, iz konzerve.

Ostavljam da vri. Oljuštimo krompir i ssečemo na male kockice. Stavljamo u šerpu. Dodajemo džigerice i pileće meso. Supu ostavljamo da vri.

Pred kraj kuvanja stavljamo fidu. Začinimo suvim peršunom. Kad se skuva, skidamo sa vatre. Serviramo je dok je još vrela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: