Način pripreme
Operemo džigerice vodom. Isperemo i pileće meso vodom. Sečemo na krupnije komade. Skuvamo odvojeno. Kad se pileće đžigerice skuvaju, prebacujemo na čist tanjir.
Prilikom kuvanja mesa, stavljamo 1 prstohvat soli. Kad se skuva, iseckamo na sitne parčiće. Kuvano meso stavljamo kod džigerica. Procedimo bujon gde je kuvnao pile.
Stavljamo ga u čistu šerpu. Stavljamo na vatru. Začinimo solju, ako je potrebno. Dodajemo 1 supenu kašiku ulja, ako je potrebno. U ovom slučaju nisam stavljala zato što je pile domaće i masnije je.
Oljuštimo šargarepu. Sitno je iseckamo. Luk očistimo, operemo i takođe ssitno isekcamo. Stavljamo ih u bujon. Kad provri, stavljamo paradajz (oko 2 supene kašike), iseckane, iz konzerve.
Ostavljam da vri. Oljuštimo krompir i ssečemo na male kockice. Stavljamo u šerpu. Dodajemo džigerice i pileće meso. Supu ostavljamo da vri.
Pred kraj kuvanja stavljamo fidu. Začinimo suvim peršunom. Kad se skuva, skidamo sa vatre. Serviramo je dok je još vrela.