Kuvana carska turšija

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18332
12/08/2017
"Carska turšija, ali kuvana - idealno meze za zimu!"
Priprema20 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno28 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11 390
  • Pregledi tokom meseca1657
  • Pregledi tokom sedmice56
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite povrće, karfiol odvojite u cvetiće, šargarepu naseckajte na kolutove, paprike nasecite na četvrtine, a celer na trakice.

Stavite u tegle povrće u odnosu koji vi želite. Dodajte so, sirće, šećer, beli luk, biber, lovorov list, sitno iseckan peršun i listove celera.

Dopunite tegle vodom, zatvorite poklopcima i kuvajte ih 8 minuta od trenutka kada voda proključa.

Količine začina u receptu su za jednu teglu od 800 ml.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar