Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžan sa mlevenim mesom i paradajz sosom

Patlidžan sa mlevenim mesom i paradajz sosom

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Patlidžan sa mlevenim mesom i paradajz sosom
Fotografije: Nikolina Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Letnji izazov, kojem niko ne može odoleti!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • paradajz - 1 tegla, sterilizovani
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 mala glavica
  • kačkavalj - za posipanje
  • biber
  • origano
  • bosiljak
  • čubar
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na dva dela po dužini i posolite. Ostavite i da odstoje 30 minuta i properite ih. Izvadite unutrašnjost i isecite je. Porpžite polovinu luka sa unutrašnjosti patlidžana i mleveno meso. Začinite čubrom i biberom.

Preostali deo luka se proprži sa belim lukom i dodajte se paradajz. Začini se bosiljkom, origanom /ili začinima po izboru/. Ostavite smesu da vri 10-ak minuta.

Poređajte patlidžane u odgovarajući pleh, pospite uljem i napunite nadevom od mlevenog mesa, nakon toga se preliva paradajz sosom.

Punjeni patlidžan se peče 30 minuta u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Pospite kačkavaljem i isključite rernu. Ostavite ih unutra dok se ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: