Apetitka iz Elhovskog kraja sa čorbadžijskim paprikama

16/08/2017
"Apetitka iz elhovskog kraja, koja je toliko ukusna da ćete polizati prste "
Priprema60 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno180 min.
Porcije14
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano884
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 15 kg
  • čorbadžijske paprike - 1 kg (može i druga vrsta da nije ljuta)
  • ulje - 1/2 tegle (može i manje)
  • šećer - 1 šolja
  • so - po ukusu
  • beli biber - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • peršun - 1 veza
  • beli luk - 2 čena (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i oljuštite paradajz. SItno iseckajte ili sameljite u mašini. Ja sam ih sitno iseckala i sipala u pleh za ljutenicu.

Kuvala sam ih na šporetu na gas i upalila dve ringle na gas. Ko nema dvorište i spoljašnje uslive, može je napraviti kao ja.

Kad počne da vri, treba neprestano mešati, da ne zagori. Začinite solju i šećerom, kad provri probajte i ako je potrebno dodajte još začina.

Kasnije sipajte čorbadžijske paprike, beli i biber, po želji dodajte i beli luk. Kad se lepo zgusne i prilikom mešanja ostavlja trag, dodajte ulje.

Kad je isključite, pospite sitno isekcanim peršunom. Kad se ohladi napunite tegle i kuvajte oko 20 minuta da se konzerviše.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar