Turski paradajz kebap

Turski paradajz kebap
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Ukusno i efikasno jelo iz turske kuhinje za porodicu i drage goste!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 - 4 komada
  • mleveno meso - 150 g
  • luk - 1 mala glavica
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • origano
  • čubar
  • kumin
  • ulje
  • biber
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna se ugreva na 180 stepeni. Opere se krupniji paradajz i svaki se raseče na 3-4 dela, ali ne do kraja. Očistimo luk i parpiku, sitno isečemo.

Mleveno meso se pomeša sa iseckanim povrćem, dodajemo začine i paradajz pire. Ako stane vodenjikavo, dodajte malo prezle. Oblikuju se male ćufte. Punimo proreze na paradajzu.

Odozogo se prelivaju sa malo ulja i ređamo ih u pleh. Sipa se samo 30-40 ml vode, paradajz i mleveno meso će pustiti tečnost.

Pred kraj se izvadi i preko mlevenog mesa se posipa rendani kačkavalj. Vraća se u rernu da se zapeče. Serviramo odmah. Ukusno i efikasno tursko jelo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: