Turski paradajz kebap

Turski paradajz kebap
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
16/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
"Ukusno i efikasno jelo iz turske kuhinje za porodicu i drage goste!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna se ugreva na 180 stepeni. Opere se krupniji paradajz i svaki se raseče na 3-4 dela, ali ne do kraja. Očistimo luk i parpiku, sitno isečemo.

Mleveno meso se pomeša sa iseckanim povrćem, dodajemo začine i paradajz pire. Ako stane vodenjikavo, dodajte malo prezle. Oblikuju se male ćufte. Punimo proreze na paradajzu.

Odozogo se prelivaju sa malo ulja i ređamo ih u pleh. Sipa se samo 30-40 ml vode, paradajz i mleveno meso će pustiti tečnost.

Pred kraj se izvadi i preko mlevenog mesa se posipa rendani kačkavalj. Vraća se u rernu da se zapeče. Serviramo odmah. Ukusno i efikasno tursko jelo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: