Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra u sosu na roštilju

Svinjska rebra u sosu na roštilju

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Svinjska rebra u sosu na roštilju
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
3
"Zaljubićete se u njih na prvi zalogaj!"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg, isečena
  • beli luk - 1 supena kašika, u prahu
  • luk - 1 supena kašika, u prahu
  • šećer - 1 supena kašik, braon
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • za barbekju sos
  • ulje - 1 supena kašika
  • luk - 1 srednja glavica
  • beli luk - 1 čen
  • sos vorčester - 3 supene kašike
  • sirće - 3 supene kašike, jabukovo
  • med - 2 supene kašike
  • senf - 1 kašičica
  • kečap - 300 g
  • voda - 100 ml, hladna
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte luk i beli luk u blenderu. U malu šerpu sipajte ulje. Ugrejte na umernoj vatri. Dodajte dve vrste luka i dinstajte 3 minuta. Dodajte vorčester sos, med, sirće i senf. Promešajte i kuvajte oko 5 minuta.

Rastvorite skrob u hladnoj vodi. Dodajte vodu i kečap u šerpu.

Dobro promešajte. Kad sos provri, smanjite vatru i kuvajte oko 15 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Možete stavite u blender, ako želite da sos bude sasvim gladak.

Pomešajte šećer sa belim lukom, lukom u prahu, solju i biberom. Lepo namažite rebra sa svih strana. Ugrejte roštilj na umerenoj temperaturi.

Stavite rebra na gril sa poklopcem i pecite oko 45 minuta - 1 sat okrećite ih 2-3 puta. Skinite poklopac i namažite barbekju sosom.

Pojačajte temperaturu roštilja, pecite još 15 minuta i mažite rebra sosom dok se peku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: