Pužici penjurlije

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
15/08/2017
"Neverovatno ukusna i mekana penjurlija u obliku puževa. Veoma efektan doručak!"
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano230
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 3 supene kašike
  • kvasac - 1 kockica
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • brašno - koliko upije za meko testo /oko 800g/
  • za nadev
  • jaja - 2 komada
  • sir - 200 g
  • za premazivanje
  • mast - 1 šolja, svinjska
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u mlakom mleku. Dodajte so, šećer i jednu supenu kašiku brašna. Ostavite da kvasac nadođe.

U prosejano brašno dodajte jaja /odvojite jednu žumance za premazivanje/, pomešajte sa kvascem, uljem i zamesite meko testo. Umute jaja sa sirom i napravite nadev. Podelite testo na 4 lopte.

Razvijte kore, namažite rastopljenom masti i stavite po jednu kašiku nadeva. Uvijte u rolat i isecite na komade. Okrenite ih tako da liče na puževe i poređajte u namazan pleh. Namžite umućenim žumancem.

Pospite sa još malo rastopljene masti. Ostavite testo da ponovo nadođe i stavite da se peče u slabo ugrejanu rernu i postepeno pojačavate temperaturu. Pecite dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar