Mini penjurlije (tutmanici)

12/01/2018
"Namerno smo ih napravili da budu mini, tako će vam biti lakše da ih jedete "
Priprema40 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno75 min.
Porcije18
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano246
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za nadev
  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 2 kesice, suv
  • sveže mleko - 300 ml
  • voda - 200 ml
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • ulje - 6 supenih kašika
  • za nadev
  • maslac - 100 g
  • sir - 400 g
  • jaja - 2 komada (jedno žumance za premazivanje)
* merne jedinice

Način pripreme

Malo ugrejemo sveže mleko i u njemu rastvorimo kvasac, dodajemo šećer i 4-5 supenih kašika brašna. Sve pomešamo i uvijemo krpom na 10 minuta dok se kvasac ne aktivira.

U posudi prosejemo brašno, napravimo udubljenje i sipamo smesu sa kvascem, ugrejanu vodu, so i ulje. Zamesimo meko testo, namažemo ga sa malo ulja i ostavljamo na oko 30 minuta na toplom dok se ne udvostruči.

Za to vreme izmrvimo sir i pomešamo sa jajima (jedno žumance ostavljamo da premazivanje penjurlija).

Gotovo testo podelimo na 18 jednakih delova i svaki razvučemo elipsasto. Namažemo rastopljenim maslacem i stavljamo od nadeva. Uvijamo od široke strane, dobijemo dug fitilj koji uvijamo u oblik puža. Ostavljamo da nadođe 20 minuta.

Namažemo ih umućenim žumancem u koje smo stavili malo svežeg mleka i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom oko 35 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti