Način pripreme
Malo ugrejemo sveže mleko i u njemu rastvorimo kvasac, dodajemo šećer i 4-5 supenih kašika brašna. Sve pomešamo i uvijemo krpom na 10 minuta dok se kvasac ne aktivira.
U posudi prosejemo brašno, napravimo udubljenje i sipamo smesu sa kvascem, ugrejanu vodu, so i ulje. Zamesimo meko testo, namažemo ga sa malo ulja i ostavljamo na oko 30 minuta na toplom dok se ne udvostruči.
Za to vreme izmrvimo sir i pomešamo sa jajima (jedno žumance ostavljamo da premazivanje penjurlija).
Gotovo testo podelimo na 18 jednakih delova i svaki razvučemo elipsasto. Namažemo rastopljenim maslacem i stavljamo od nadeva. Uvijamo od široke strane, dobijemo dug fitilj koji uvijamo u oblik puža. Ostavljamo da nadođe 20 minuta.
Namažemo ih umućenim žumancem u koje smo stavili malo svežeg mleka i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom oko 35 minuta.