Pileće vreteno

tintin
Početnik
284
Pileće vreteno
Fotografije: Diana Kostova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Evo vam jedna efikasna ideja, sa kojom možete ostaviti utisak i na najzahtevnije goste Nema na čemu"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 400 g
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • kačkavalj - 50 g
  • pečurke - 1 šolja, iz konzerve
  • sok od limuna
  • belo vino
  • biber
  • so
  • brašno
  • bosiljak
  • origano
  • aleva paprika
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Izlupamo pileći file, krajeve dobro istanjimo. Pospemo sokom od limuna, alevom paprikom. Malo odstoji.

Po dužini pileta poređamo krastavčiće i kačkavalj, isečen na trakice, sitno iseckane pečurke i male komadiće maslaca. Uvijamo u rolat, dobro istanjimo krajeve i zaoštrimo kao vreteno.

Uvaljamo malo u brašno pomešano sa bosiljkom, origanom i alevom paprikom. U tiganju sa uljem pržimo vreteno po 2-3 minuta sa svih strana. Nakon toga stavljamo u pleh i prelivamo vinom.

Pečemo u rerni 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: