Način pripreme
Pripremanje rolata: Kriške hleba se potapaju u mleko, a nakon toga dobro ocede. Luk sitno iseckamo ili sameljemo u blenderu. Pomešamo mleveno meso sa hlebom, lukom, jajetom i svim začinima.
Zamesimo mleveno meso, pokrivamo folijom i ostavljamo na sat vremena u frižideru, da upije začine. Za to vreme skuvamo jaja - isečemo na krugove, šargarepu i krastavčiće isečemo na žilijen. Krompir kuvamo da bude polugotov, oljuštimo i isečemo na kriške.
List aliminijumske folije namažemo i rasporedimo mleveno meso, poređamo red šargarepe, krastavčiće, jaja, kukuruz i tako ređamo svuda, uvijamo u rolat, ne mnogo čvrst, oblikujemo krajeve, mažemo umućenim belancem /da rolat ne napukne/.
Pored rolata poređamo kriške krompira, jedan preko drugog /kao cigle/, prelivamo krompire rastopljenim kravljim maslacem i pečemo u rerni na 45 minuta.
Vadimo rolat i posipamo rendanim kačkavaljem i stavljamo na još 5 minuta dok se kačkavalj ne rastopi, ponovo vadimo i posipamo po krajevima /da ne zagori/, pečemo još 5-10 minuta.
Rolat serviramo isečen na kriške sa krompirom. Ukrašavamo svežim peršunom.