Domaći kečap prema originalnom receptu

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
21/08/2017
"Vredi odvojiti vreme i sve buduće pice i pomfrit biće ukusniji "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 973
  • Pregledi tokom meseca168
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 5 kg
  • karanfilić - 10 komada
  • biber - 20 g
  • cimet - 1 kašičica
  • sirće - 100 ml, vinsko
  • crno vino - 100 ml
  • šećer - 250 g
  • crni luk - 10 komada, srednje glavice, narendan
  • so - 6 - 7 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz sameljite i očistite od ljuspi i semenki.

Kuvajte paradajz i narendani luk u dubokoj posudi do željene gustine.

30 minuta pre nego skinete paradajz sa vatre, dodajte mu začine.

Sipajte u tegle ili staklene flaše i pasterizujte ga 5 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar