Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Domaći kečap»Domaći kečap prema originalnom receptu

Domaći kečap prema originalnom receptu

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Šegrt
3711130
Domaći kečap prema originalnom receptu
Fotografije: Adriyana - Adi
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
"Vredi odvojiti vreme i sve buduće pice i pomfrit biće ukusniji"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 5 kg
  • karanfilić - 10 komada
  • biber - 20 g
  • cimet - 1 kašičica
  • sirće - 100 ml, vinsko
  • crno vino - 100 ml
  • šećer - 250 g
  • crni luk - 10 komada, srednje glavice, narendan
  • so - 6 - 7 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz sameljite i očistite od ljuspi i semenki.

Kuvajte paradajz i narendani luk u dubokoj posudi do željene gustine.

30 minuta pre nego skinete paradajz sa vatre, dodajte mu začine.

Sipajte u tegle ili staklene flaše i pasterizujte ga 5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: