Način pripreme
Počinjemo sa pripremom torte, tako što umutimo jaja sa šećerom dok se ne dobije beli krem (bar 10 minuta). Nakon toga dodajemo vanilu i ulje. Mutimo na sporoj brzini i malo po malo dodajemo prosejano brašno i prašak za pecivo. Sipamo u pleh za pečenje, prethodno namazan i posut brašnom. Pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 30-40 minuta.
Ostavljamo koru da se ohladi i isečemo na dva dela.
Za pripremu krema ugrejemo slatku pavlaku i dodajemo čokoladu dok se potpuno ne rastopi. Skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi bar 10-15 minuta.
Za to vreme prvu koru prelivamo sirupom, nakon toga sipamo čokoladnu smesu (po želji možete staviti i orašaste plodove).
Stavlja se druga kora, preliva se sirupom, ostavlja nekoliko minuta i obilno se preliva čokoladnim ganašem.
Ostavljamo da odstoji jedan sat i ukrašavamo po želji.
Servira se dobro ohlađena.