Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Domaća torta sa čokoladnim ganašem

Domaća torta sa čokoladnim ganašem

ElitsaElitsa
Pomoćnik kuvara
247361
Domaća torta sa čokoladnim ganašem
Fotografije: Elitsa
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
12
"Ne postoji totra, koja je više domaća od ove"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 18 supenih kašika
  • brašno - 18 supenih kašika
  • ulje - 10 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 1 kesica
  • za čokoladni ganaš
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • crna čokolada - 200 g
  • mlečna čokolada - 200 g
  • za sirup
  • kompot - ili 2 šolje vode + jedna šolja šećera
  • za ukras
  • bela čokolada
  • kokosovo brašno
  • braon čokolada
  • orašasti plodovi - po želji, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa pripremom torte, tako što umutimo jaja sa šećerom dok se ne dobije beli krem (bar 10 minuta). Nakon toga dodajemo vanilu i ulje. Mutimo na sporoj brzini i malo po malo dodajemo prosejano brašno i prašak za pecivo. Sipamo u pleh za pečenje, prethodno namazan i posut brašnom. Pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 30-40 minuta.

Ostavljamo koru da se ohladi i isečemo na dva dela.

Za pripremu krema ugrejemo slatku pavlaku i dodajemo čokoladu dok se potpuno ne rastopi. Skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi bar 10-15 minuta.

Za to vreme prvu koru prelivamo sirupom, nakon toga sipamo čokoladnu smesu (po želji možete staviti i orašaste plodove).

Stavlja se druga kora, preliva se sirupom, ostavlja nekoliko minuta i obilno se preliva čokoladnim ganašem.

Ostavljamo da odstoji jedan sat i ukrašavamo po želji.

Servira se dobro ohlađena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: